(+36) 1 791 2525 | (+36) 1 791 2564 | info@tapis-oktatas.com | Ügyfélkapu
bclose
Kisállatgyógyászati asszisztens

FIGYELEM! EZ A KÉPZÉS 2022 DECEMBER 31-IG INDÍTHATÓ! NE MARADJ LE!

Jelenleg nem lehet erre a képzésre jelentkezni.

Ügyfélszolgálati munkatárs: Vida Virág 0630/779 8157; 0624/406 974; Klemens Katalin 0630/779 8156
Beiratkozás helyszíne: 2310 Szigetszentmiklós, Zivatar utca 5.

Szakmai programkövetelmény azonosító száma:
SzPk-00064-16-20 4 03 3/1
Tanfolyami nyilvántartási száma: E-000764/2014/B001

Megnevezése:

Kisállatgyógyászati asszisztens

A tanfolyam célja:

A Kisállatgyógyászati asszisztens végzettséggel rendelkező személy munkája során a kisállatpraxisban dolgozó állatorvos utasítására, irányításával és felügyeletével ellátja  az asszisztensekre átruházható szolgáltatói  kisállat-egészségügyi részfeladatokat. A Kisállatgyógyászati asszisztens végzettséggel rendelkező személy ismeri a kisállatok anatómiáját, élettanát, tipikus betegségeit és gyógyításukhoz szükséges alapvető eljárásokat, eszközöket és környezeti kondíciókat. Érti a kisállatok gyógyításával és az elpusztult kisállatok kezelésével összefüggő egészségügyi normákat, és a biztonságos munkavégzéshez szükséges protokollt. Képes az állatorvos utasítására, irányításával és felügyeletével kisállatgyógyászati feladatokat végezni és ennek során betartani a munkabiztonsági, környezetvédelmi és hatósági elvárásokat. Belátja annak jelentőségét, hogy a szolgáltató-állatorvosi tevékenység során a kisállatokon alkalmazott beavatkozásokért, kezelésekért a szolgáltató-állatorvos viseli a felelősséget.

SZAKMAI VÉGZETTSÉGGEL BETÖLTHETŐ MUNKAKÖR MEGNEVEZÉSE ÉS BESOROLÁSA

 

FEOR főcsoport megnevezése

FEOR

száma

Foglalkozás

megnevezése

A szakmai

végzettséggel

legjellemzőbben

ellátható tevékenység,

munkaterület

Egyéb felsőfokú vagy középfokú

képzettséget igénylő foglalkozások

3341

Állatorvosi asszisztens

Kisállatgyógyászati

asszisztens

 

Az SzPk-00064-16-20 4 03 3/1

 azonosító számú:

Kisállatgyógyászati asszisztens megnevezésű szakmai programkövetelmény moduljainak száma, megnevezése:

 

programkövetelmény modul azonosító száma

modul megnevezése

Elméleti óraszám gyakorlati óraszám
SzPk-00064-16-20 4 03 3/1 /M-01

Kisállategészségtani alapismeretek

8 18
SzPk-00064-16-20 4 03 3/1 /M-02

Kisállatgyógyászat

20 20
SzPk-00064-16-20 4 03 3/1 /M-03

Kisállatgyógyászat a gyakorlatban

6 56
SzPk-00064-16-20 4 03 3/1 /M-04

Kisállatok helyes tartása és takarmányozása

9 9
SzPk-00064-16-20 4 03 3/1 /M-05

Jogi, munkabiztonsági és állatvédelmi ismeretek a kisállatgyógyászatban

11 13
SzPk-00064-16-20 4 03 3/1 /M-06

Ügyvitel a kisállatpraxisban

6 24

 

A képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai végzettség: érettségi végzettség

Szakmai végzettség: –

Szakmai gyakorlat:  –

Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Előzetesen elvárt ismeretek.  –

Egyéb feltételek:  –

Elméleti órák száma: 60

Gyakorlati órák száma: 140

A képzés időtartama: 200 óra

Elméleti előadások: szombat vagy vasárnap 9-14 óráig
Gyakorlati előadások: hétköznap rugalmasan az állatorvosi rendelő rendelési idejében, és az állatorvossal összeegyeztetve

Képzési költségek:

Tanfolyam díj: 235 000.-Ft

Vizsgadíj: 55 000.-Ft

A képzés 3-4 részletben fizethető!

Szó szerinti idézet a szakmai programkövetelményből:

„A Magyar Állatorvosi Kamaráról (Kamara), valamint az állatorvosi szolgáltatói tevékenység végzéséről szóló 2012. évi CXXVII. törvény szerint állatorvosi asszisztensi tevékenységet az a személy végezhet, aki állatorvosi asszisztensi, illetve azzal egyenértékűként elismert képzettséggel rendelkezik, szerepel az asszisztensi névjegyzékben, praxisengedéllyel rendelkező állatorvos vagy állat-egészségügyi intézmény foglalkoztatottja, és betartja a Kamara állatorvosi asszisztensekre vonatkozó szakmai irányelveinek rendelkezéseit. A Kamara 2015. január 1-től életbe lépő új praxisengedélye szerint a segítő szakszemélyzet létszámának meg kell egyeznie a szakmai tevékenységet éppen végző állatorvosok számával, így az valószínűsíthető, hogy nagyszámú érdeklődés mutatkozik a Kisállatgyógyászati asszisztens szakmai végzettség iránt, mind az állatorvosi szolgáltatók, mind a munkakört betölteni szándékozó potenciális munkavállalók részéről. Úgy ítéljük meg, hogy Kisállatgyógyászati asszisztens szakmai végzettség megteremtése a munkaadók és a munkavállalók közös érdeke. Jelenleg közel 1000 meglévő állatorvosi praxissal számolunk, ami létszámban ennél jóval nagyobb segítő szakszemélyzet kiképzését feltételezi, és az érettségivel rendelkező felnőttek ezreinek jelenhet perspektivikus karrier utat. Ehhez viszont megfelelő (egyéb) szakmai végzettség szükséges, mivel a Kamara azokat a kérelmezőket tudja a névjegyzékbe jogszerűen felvenni, akik asszisztensi képzettség megszerzését igazoló dokumentumot csatolnak a felvételi kérelmükhöz. Ezért a Kamara számára is megnyugtató helyzetet eredményezne olyan a Kamara képzési irányelveit is figyelembe vevő  a hatóság (NSzFH) engedélyével rendelkező képzés beindítása (Kisállatgyógyászati asszisztens  állatorvosi asszisztens néven), amely a felnőttképzés szabályai szerint valósul meg.”

JELENTKEZÉSEKET ÉRKEZÉSI SORRENDBEN TUDJUK FOGADNI!

Érdeklődni Klemens Katalinnál lehet a 0630/779-8156-os telefonszámon, Jelentkezni a tapis-oktatas.com oldal jelentkezés füle alatt lehetséges.

Képzési programja az ügyfélszolgálaton elérhető!

 

Új év, új szakma! Legyen ön is állatorvosi asszisztens!

állatorvosi asszisztens képzésSzereti az állatokat? Szeretne minél több kisállaton segíteni? Jelentkezzen állatorvosi asszisztens képzésünkre!

Tanfolyamunk elvégzése után az Ön feladata lesz az asszisztensekre átruházható szolgáltatói, egészségügyi részfeladatok ellátása az állatorvos utasítására, felügyeletében és irányításában. A képzést követően ismerni fogja a kisállatok anatómiáját, élettanát és a szokványos betegségeiket, illetve azok gyógyításához szükséges alapvető intézkedéseket, eszközöket és környezeti befolyásolókat. Ismereteinek köszönhetően ápolhatja és gondozhatja az Önre bízott beteg vagy sérült állatokat, biztosíthatja az különböző beavatkozásokhoz szükséges műszereket, eszközöket és elvégezheti a fellépő adminisztratív feladatokat.

Néhány főbb tevékenység, melyet az állatorvosi asszisztens képzés után végezhet:

  • Higiéniai előírások betartása, fertőtlenítés
  • Egyszerűbb betegségek, illetve tömeges betegségek ellátása
  • Sebészeti beavatkozásoknál való asszisztálás (szőrtelenítés, állat rögzítése)
  • Mintavételezések, vérvétel és egyéb szűrővizsgálat
  • Állatok gondozása és gyógyszerezése az orvos utasítása szerint

Ha úgy érzi, hogy Önt is érdekli ez a szakma, jelentkezzen bátran állatorvosi asszisztens képzésünkre!

Állatorvosi asszisztens képzés – jelentkezzen Ön is!

állatorvosi asszisztens képzésMi kell ahhoz, hogy valaki elvégezze az állatorvosi asszisztens képzést, és utána kellő szakértelemmel végezze a munkáját? Állatszeretet és empátia! Csak úgy, mint ahogy az embereket ápoló szakemberek esetében, úgy itt is fontos, hogy miként fordulunk négylábú pácienseink felé, hiszen sok állatfaj roppant érzékeny arra, hogyha türelmetlen kéz ér hozzá.

Az állatorvosi asszisztens képzés elsősorban azoknak ajánlott, akik képesek az állatok felé nyugalommal és szeretettel fordulni, akik érdeklődnek a gyógyászat iránt, és szívesen vágnak bele új dolgokba. Amennyiben Ön úgy érzi, hogy rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, akkor mindenképp jelentkezzen hozzánk, hiszen kiváló szakemberré válhat!

Állatorvosi asszisztens képzésünkön nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minden tudásunkat a lehető legmagasabb szinten adjuk át résztvevőinknek, így segítve őket abban, hogy a későbbiekben tökéletesen végezhessék munkájukat.

Jelentkezzen Ön is bátran tanfolyamunkra! Nem fog csalódni!

Állatorvosi asszisztens képzés – segítségre mindig szükség van!

Állatorvosi asszisztens képzés – segítségre mindig szükség van!Ön is mindig azt érzi, ha egy sérült vagy beteg állatot lát, hogy mindenképpen szeretne segíteni rajta? Nincs egyedül, mi átérezzük ezt – éppen ezért adunk lehetőséget arra, hogy megvalósulhasson sokak álma az állatorvosi asszisztens képzésen keresztül!

A lehető legjobb dolog, amit egy állatbarát tehet, hogyha szakszerű segítséget tud nyújtani védenceinek, ez pedig profizmust és nagy szakmai tudást igényel. Az állatorvosi asszisztens képzés nem csak arra ad lehetőséget, hogy Ön minden szükséges fogást elsajátítson, hanem egy új szakmát is ad a kezébe, amivel valóban az élete részévé válhat az állatoknak való segítségnyújtás!

Miért érdemes nálunk tanulni? Oktatóink elismert szakemberek, akiktől olyan tudást kaphat, melyet jól tud majd alkalmazni a gyakorlatban. Mindemellett odafigyelünk arra, hogy a gyakorlati órák száma is bőven elegendő legyen ahhoz, hogy Ön magabiztosan láthasson munkához!

Keressen minket bizalommal az állatorvosi asszisztens képzés kapcsán!