(+36) 1 791 2525 | (+36) 1 791 2564 | info@tapis-oktatas.com | Ügyfélkapu
bclose
Aranykalászos gazda

 

Aranykalászos gazda tanfolyam
Képző nyilvántartási száma: E/2020/000050

 

Képzési cél

A mezőgazdasági termeléssel foglalkozó gazdálkodók képzése, mellyel képesek – az erdészetet kivéve – a mezőgazdaság valamennyi ágazatában jövedelmező termelésre, a környezetkímélő mezőgazdasági termelés szabályainak betartására, valamint szakszerű, anyag- és energiatakarékos termelési eljárások alkalmazására.

 

A képzés megkezdésének feltételei:

  • alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
  • foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat

 

A képzés tananyagegységei:

  • Agrárvállalkozási ismeretek
  • Növénytermesztés
  • Kertészet
  • Állattartás, állattenyésztés
  • Géptan

 

A képzés időtartama: 480 óra (3,5 hónap)

Előzetes tudás mérése a képzésen résztvevő kérésére elvégezhető, mely eredményes elvégzése csökkenti a képzésben való részvétel óraszámát.

 

 

Képzési költségek (1 főre):

– tanfolyam díja: 120.000 Ft – részletfizetés lehetséges!

– vizsgadíj: a vizsga díját a kiválasztott Vizsgaközpontnak kell befizetni (a Vizsgaközpont által megállapított vizsgadíj szerint).

Oktatási napok: péntek-szombat.

Egészségügyi szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges (még 5000 Ft)!

 

 

Érdeklődni: Bank Csaba, 06/30/609 3525-ös számon.

Képzési programja az ügyfélszolgálaton elérhető!

Legyen Ön is aranykalászos gazda!

A mezőgazdaság számos ágazata jelent jövedelmező munkalehetőséget, ám ezt kevesen tudják. Az aranykalászos gazda mezőgazdasági termeléssel foglalkozik, megtanulja a környezetkímélő gazdaság fenntartásának szabályait, emellett az energiatartalékos termelés jellemzőit. Ezen tudás birtokában kiváló munkalehetőségeket találhat a gazdaság valamely ágazatában.

Az aranykalászos gazda a mezőgazdaság több területén alkalmazhatja a tudást, legyen szó növénytermesztésről vagy állattenyésztésről. Az aranykalászos gazda ismeri a talajművelés és a betakarítás lépéseit, felismeri, melyik növénynek milyen táptalaj szükséges a növekedéshez. Az aranykalászos gazda ismeri a fontosabb állatfajok tenyésztési, ápolási, szaporítási jellemzőit, szabályait és képes feldolgozni, valamint értékesítésre előkészíteni a növényi és állati termékeket. Ezeket később értékesítheti is, hiszen megtanulhatja a saját gazdaság vezetésének szabályait, alapjait, pénzügyi teendőit is.

Az új Földtörvény megfogalmazása szerint Magyarországon a földműveseknek legalább középfokú mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettséggel kell rendelkezniük. Ilyen középfokú képzés az aranykalászos gazda képzésünk, mely jelenleg kedvezményesen végezhető el nálunk. Ha Ön is szeretne egy biztos szakmát tanulni, válassza az aranykalászos gazda tanfolyamunkat, ahol megtanulhatja az állattenyésztés és a növénytermesztés alapjait! Keressen minket kérdéseivel!

A mezőgazdaságé a jövő!

aranykalászos gazda képzésBár sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a földművelésnek, mi mégis kijelentjük: nélküle nem lenne élet. Hogy miért? A válasz egyszerű: földműveléssel és állattenyésztéssel termelünk meg mindent, mely az élethez szükséges. A paradicsomot, melyet reggel a szendvicshez szeletelünk, egy gazda gondos kezei közül vásároltuk meg – még ha közvetítőn keresztül is -, és a hús, melyből vacsorát készítünk, szintén egy gazdaságból származik. Ezek után már Önök is láthatják, hogy a földművelés és az állattenyésztés elengedhetetlen a mindennapokhoz!

A fentiekből kiindulva azt javasoljuk, hogy ha Önt is érdekli a termelés, illetve szeretne állatok tenyésztésével foglalkozni, jelentkezzen aranykalászos gazda képzésünkre, melynek keretein belül elsajátíthat minden tudást, amely a földműveléshez szükséges, a talajműveléstől kezdve egészen a biokertészeti eljárásokig, valamint a különböző állatfajták szaporítását és takarmányozását is!

Aranykalászos gazda képzésünk Önt is várja! Ne feledje: a mezőgazdaságé a jövő!