(+36) 1 791 2525 | (+36) 1 791 2564 | info@tapis-oktatas.com | Ügyfélkapu
bclose
Fakitermelő

Fakitermelő tanfolyam
Tanfolyami nyilvántartási száma: E-000764/2014/A007
OKJ száma: 31 623 01

 

A képzés megkezdéséhez szükséges iskolai és szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

 

A képzés célja

Olyan műszaki, biológia alapismeretekkel rendelkező szakember képzése, aki professzionális módon tudja végezni a fakitermelés során előforduló munkaműveleteket, folyamatokat, valamint ki tudja szolgálni a fakitermelésben használatos közelítő és rakodógépeket.

A fakitermelés a 6 cm mellmagassági átmérőnél nagyobb és 5 m-nél magasabb fák tőtől való elválasztása, gallyazása, választékolása, a szükséges felkészítése (kérgezés, hasítás) és készletezése (sarangolás, máglyázás), valamint a kitermelt faanyag számbavétele. Ez történhet egyedül álló fák, fasorok, erdősávok, facsoportok, erdőrészek esetében.

 

A foglalkozás gyakorlása során elvárt kompetenciák:

– a kitermelendő fa kivágási módjának meghatározása,

– a szükséges kézi és gépi eszközök kiválasztása,

– a biztonsági zóna elkészítése és intézkedések megtétele,

– fadöntés,

– gallyazás,

– választékolás,

– darabolás,

– felkészítés,

– készletezés,

– számbavétel,

– kézi eszközök ( fejszék, rönkfordító, capin, ékek, stb.) karbantartása, élezése,

– motorfűrészek biztonságos kezelése, karbantartása, fűrészlánc élezése,

– motoros kézi eszközök kezelése.

 

A foglalkozások részletes beosztását és a jegyzetet a beiratkozáskor kapják meg.

Vizsgára bocsátás feltételei:

Valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány bevezetéséről és kiadásának szabályairól szóló 83/2003. (VII.16.) FVM rendelet – a gépkezelői jogosítvány igénylésének és kiadásának feltételeiről -a munkavédelemről szóló törvényben foglalt felhatalmazás alapján került kiadásra, így hatálya az Mvt 87. § 9. pontja szerint a szervezett munkavégzés keretében végzett tevékenységekre, illetve az e tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásokra, valamint ezen tevékenységeket és szolgáltatásokat végző munkavállalókra terjed ki.

 

Szervezett munkavégzés: a munkaviszonyban, a közszolgálati, illetve a közalkalmazotti jogviszonyban, szövetkezeti tagság esetén a munkaviszony jellegű jogviszonyban, a szakképző iskolákban a tanulói jogviszony keretében a szakmai képzési követelmények teljesülése során, továbbá a tanuló szerződés alapján, a hallgatói jogviszonyban a gyakorlati képzés során, a büntetés-végrehajtási jogviszonyban (előzetes letartóztatásban, elítéltként), a közigazgatási határozat alapján, a fegyveres erők, a fegyveres szervek (ideértve a hivatásos önkormányzati tűzoltóságot és más rendvédelmi szervet), a katasztrófavédelem központi és területi szerveinek tagjai által szolgálati viszonyukban, a polgári szolgálatban, az önkéntes jogviszonyban végzett munka, valamint a munkáltató által kezdeményezett, irányított vagy jóváhagyott társadalmi munka. (Mvt. 87. § 9. pont.)

 

 A részszakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti azonosító száma, megnevezése:

11840-16                                        Növénytani ismeretek
10980-12                                        Gallyazás, darabolás
10981-12                                         Fakitermelés

11851-16                                          Vállalkozási ismeretek

 

Képzési költségek  (1 főre):

– tanfolyamdíj: 160.000Ft (vizsgadíjjal együtt),

– vizsgadíj: 35.000 Ft.

 

Elméleti képzési idő aránya: 40%

Gyakorlati képzési idő aránya: 60%

Időtartam: 320 óra

 

A tanfolyamok min. 10 fő jelentkezése esetén indulnak!

Egészségügyi szakmai alkalmassági vizsgálat szükséges!

Képzési programja az ügyfélszolgálaton elérhető!

 

Legyen Ön is fakitermelő szakember!

fakitermelő képzésA fakitermelés az írott történelem előtti időkben is létező és szükséges szakma volt, hiszen az építkezéshez, különböző használati tárgyak elkészítéséhez elengedhetetlen alapanyag volt a fa.

Ma, hozzávetőlegesen ötezer évvel később, sincs ez másképp. Rengeteg eszköz elkészítéséhez használunk fát, illetve sok helyen még a mai napig ez garantálja a fűtést a téli hónapokban. Az igény a fakitermelő szakemberekre nagy, mivel a fogyasztói társadalom által folyamatosan növekvő igények kielégítéséhez időről-időre növelni kell a termelési kapacitását minden fakitermelő vállalatnak. Ennek fényében a fakitermelő képzés mindenki számára hosszútávon élhető alternatíva lehet, tudva azt, hogy a szakmára még évtizedekkel később is komoly igény lesz.

Tanfolyamunk azoknak az érdeklődőknek is megoldást jelent, akiknek a munkavégzése megköveteli a motorfűrész, fűkasza, és hasonló eszközök használatát, hiszen ezek alkalmazásához szükséges elvégezni a képzést. A fakitermelő képzés során a résztvevők megismerkednek azokkal az alapvető ismeretekkel, melyek ahhoz szükségesek, hogy túlnőtt, vagy vihar által veszélyessé vált fákat kivágjanak, daraboljanak.

Végezze el nálunk a fakitermelő képzést! Tanuljon szakemberektől, és váljon Ön is azzá! Nálunk mindent megtanulhat, ami ahhoz szükséges, hogy Önből is a szakmájában nagy tapasztalattal rendelkező, megfelelően képzett szakember legyen!

Jelentkezzen fakitermelő képzésünkre!

Miért legyen Ön is fakitermelő?

fakitermelő képzés

Szeretne a maga ura lenni a munka terén, és szívesen dolgozik a szabadlevegőn? Akkor a fakitermelő képzés Önnek való lehetőség!

Aki elvégzi tanfolyamunkat, annak nem fog gondot okozni a mindennapi feladatok során korhadt vagy elektromos áramvezeték útjában  lévő fák kivágásának engedélyezése, továbbá az ágak lenyesése mellett dönthet is, akinek ilyen végzettsége van. Jelentkezzen hozzánk bátran, ha:

  • Fontos Önnek a biztonság a munkavégzés során, hiszen nálunk megtanulhatja, hogy hogyan kerülje el a baleseteket fakitermelés közben.
  • Szeretne olyan munkát végezni, ahol nem kell egy irodában ücsörögnie, hanem valódi, fizikai munkavégzés történik.
  • Szívesen megtanulná a fakitermeléshez szükséges gépek biztonságos használatát.

Amennyiben Önnek is megtetszett a lehetőség, jelentkezzen hozzánk bizalommal fakitermelő képzésre, hiszen azzal csak jól járhat, ha egy újabb végzettséget szerez! Ha minket választ, akkor valódi tudást kap oktatóinktól – jöjjön el a fakitermelő képzésre Ön is!