(+36) 1 791 2525 | (+36) 1 791 2564 | info@tapis-oktatas.com | Ügyfélkapu
bclose
Kutyakozmetikus

Kutyakozmetikus tanfolyam
Tanfolyami nyilvántartási száma: E-000764/2014/A001
OKJ száma: 32 621 01

 

Tanfolyam célja:

A Kutyakozmetikus feladata a kutyafajták ismerete alapján, a kutya szakszerű kozmetikai és egyéb ápolási teendőinek ellátása, illetve a tevékenységhez kapcsolódó szakmai tanácsadás, valamint a vállalkozás megteremtése és működtetése az állatvédelmi, munka-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartásával.

 

A foglalkozás során előforduló legfontosabb feladatcsoportok:

Hosszú szőrű kutyafajta kozmetikája

Rövid szőrű kutyafajta kozmetikája

Nyírós fajta kozmetikája

Trimmelős fajta kozmetikája

Kis állatfajok kozmetikája

Kültakaró ápolása

Egyéb ápolási feladatok

Otthoni ápoláshoz kozmetikai szaktanács adás

Kommunikáció az ügyféllel

Kozmetikai szalont működtetése

 

Az 32 621 01 azonosító számú, Kutyakozmetikus megnevezésű elágazás

szakmai követelménymoduljainak

azonosítója, megnevezése

11030-12                                                                     Általános kinológia

11031-12                                                                     Kutyakozmetikai ismeretek

11032-12                                                                     Vállalkozási alapok(kutyakozmetika)

 

A képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése

Elmélet aránya: 35%

Gyakorlat aránya: 65%

Időtartama: 320 óra

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

 

Vizsgára bocsátás feltételei:

Modulzáró vizsgák eredményes letétele

A képzési programban előírt gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás

 

Képzési költségek:

  • Tanfolyamdíj: 220.000.-Ft
  • Vizsgadíj: 40.000.-Ft

Képzési programja az ügyfélszolgálaton elérhető!

A kutyakozmetikus képzés virágkora

tapis-oktatas.com.16febA kutyakozmetika története hosszú időkre nyúlik vissza. A múlt századokban a kutyákat leginkább munkára fogták be és csak akkor vágták a szőrüket, ha az akadályozta őket feladatukban.

Szerencsére napjainkban a kutya már társként létezik és egyre keresettebb a kutyakozmetikus szakma, egyre nagyobb igény mutatkozik a kutyák szakszerű szépítésére, ápolására. A kutyus is jobban érzi magát a bőrében, ha karma le van vágva, szőre nem akadályozza őt a mozgásban.

A kutyakozmetikus képzés ajánlott azok számára, akik egy állat közeli szakmát szeretnének. Ha mindig is szeretett volna segíteni az állatokon, netán kedvet kapott a kutyák szépítgetéséhez, akkor kutyakozmetikus tanfolyamunk csak Önre vár!

Képzésünk során profi oktatók segítségével mindenki elsajátíthatja az elméleti és a gyakorlati ismereteket. A stabil és megfelelő tudás birtokában máris elkezdhet dolgozni kutyakozmetikusként. A jó hangulat, korszerű tananyag, profi oktatók garantáltak iskolánkban, ráadásul mindezt kedvező áron nyújtjuk érdeklődőinknek.

Ha szeretne egy olyan szakmát tanulni, amit hobbiként is szívesen csinál és szeretne jól keresni, jelentkezzen mielőbb kutyakozmetikus képzésünkre!

A kutyakozmetikus legyen kutyabarát!

kutyakozmetikus oktatás

Az állatorvoson kívül talán egyedül a kutyakozmetikus az az idegen személy, akivel a kedvencünk rendszeresen kapcsolatba kerül. Ezért a gazdának az első szépészeti beavatkozás során résen kell lennie, hogy észrevegye azokat a jeleket, amelyek mentén a későbbiekben bizalmat szavaz, vagy éppen elkerüli majd az adott kutyakozmetikust.

A meghatározó jeleket már az első percekben észre lehet venni. Ha a kutyakozmetikus határozottan és körültekintően viszonyul a kutyához, az kifejezetten ideális. A kutyakozmetika megkíván egy bizonyos kapcsolatot a kozmetikus és a kutya között. Ennek jeleit az első percekben leszűrhetjük, mikor belépünk a kozmetikába. Például: ha a kozmetikus határozottan és figyelmesen nyúl a kutyához az nagy tapasztalatról árulkodik.

A kutyákat meg kell ismertetni a különféle eszközökkel, hiszen így tudnak bizalmat szavazni nekünk. Ehhez viszont idő kell, és érdemes már kölyök korban elkezdeni.

Cégünk kutyakozmetikus oktatásokat szervez. Ha szereti az állatokat és nem fél bánni velük, akkor ezt a pályát Önnek találták ki! A szükséges ismereteket sajátítsa el nálunk kutyakozmetikus oktatás keretében!

 

Bővebben:

tapi-kutyakozmetika.hu oldalon