(+36) 1 791 2525 | (+36) 1 791 2564 | info@tapis-oktatas.com | Ügyfélkapu
bclose
Kutyakozmetikus

A beiratkozás folyamatos, kezdés 2024-05-21

Beiratkozás helyszíne: Zafír Grooming Salon 1098 Budapest, Dési Huber utca 3/II. lph 0630/779 8156

Telefonos érdeklődés:  Klemens Katalin 0630/779 8156
Ügyfélszolgálati iroda: 2310 Szigetszentmiklós, Zivatar utca 5.

Engedély szám: E/2020/000050

Ez a szakma akkor fog érdekelni, ha kutyaimádó vagy, mi azok vagyunk!!

 

108844004 számú Kutyakozmetikus megnevezésű szakképesítés

A kutyakozmetikus feladata az Európában leggyakrabban előforduló kutyafajták ismerete alapján az állat szakszerű kozmetikai és egyéb ápolási teendőinek ellátása, illetve a tevékenységhez kapcsolódó szakmai tanácsadás, valamint a vállalkozás megteremtése és működtetése. A kutyakozmetikus képes felismerni az Európában leggyakrabban előforduló kutyafajtákat és azokat a fajtaleírásuknak és szőrtípusuknak megfelelő, szakszerű kozmetikai ellátásban részesíteni, egyéb ápolási feladatokat elvégezni, otthoni kozmetikai ápoláshoz szaktanácsot adni. Munkája során szoros kapcsolatot tart az állattartóval, törekszik az ügyféllel való hatékony kommunikációra. Feladatát az állatvédelmi szempontokat folyamatosan szem előtt tartva látja el. Képes elvégezni a kozmetikai ellátás során az állatok balesetmentes, szakszerű rögzítését, figyelemmel kíséri a rábízott állatok egészségi állapotát, életjelenségeit, viselkedését. Szükség esetén gondoskodik az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Ismeri a kutyák anatómiáját, gyakoribb betegségeit, ezen alapismeretek birtokában képes megkülönböztetni az egészséges és beteg állatot. Indokolt esetben állatorvosi konzultációt javasol. Tisztában van az állatorvosi tevékenység fogalmával legalapvetőbb, a kutyakozmetikai ellátás szempontjából legfontosabb jogszabályi vonatkozásaival, a jogosulatlan tevékenység elkerülése érdekében. Munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok elvégzéséhez felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezik. A szolgáltatáshoz kapcsolódó vállalkozási ismeretek elsajátítása révén megteremti és működteti a vállalkozását, és biztosítja a kutyakozmetikai szalon működtetéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek meglétét. Munkája során betartja az állatvédelmi-, a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat. Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a szakmai újdonságokat, törekszik a hazai szakmai anyagok és a nemzetközi trendek megismerésére.

Amit a kutyakozmetikus tanfolyamról és szakmáról tudni kell:

Mindenekelőtt jó, ha tudod, hogy ez egy olyan munka, amit álló testtartásban, zárt helyiségben végzel, s kisebb fizikai igénybevételnek is ki vagy téve nap mint nap.

Kutyakozmetikusnak lenni nem csupán a simogatást és a kutyák nyírását jelenti. Ezen túl, ha kutyakozmetikus leszel, a következő feladatokra számíthatsz: sok-sok szőrbontás, trimmelés, színezés, főnözés, egészségügyi feladatok ellátása (fül, szem, karom, bűzmirigy) vagy akár tanácsadás. Ismerned kell a kutyák standard leírását, hogy optikailag tudj javítani a testarányokon, ki tudd hangsúlyozni a szépet és elkendőzni a kevésbé jót. Továbbá tudnod kell bánni az állatokkal és az emberekkel, hiszen az állatok nem maguktól jönnek el hozzád, és bizonyos adminisztrációs feladatokat is el kell majd látnod. Ahhoz, hogy kutyakozmetikus lehess, bizonyos szakmai követelményeknek is meg kell felelned, például rendelkezned kell a szükséges szinten kinológiai, ápolási, állategészségügyi és állatvédelmi ismeretekkel, ismerned kell, hogy milyen szőr típusok léteznek, aztán a használható szőrmosó- és szőrápoló szereket és más vegyi anyagokat. Jártasnak kell lenned a különböző fajták „divattörténetében” is! Képes kell, hogy légy kézi és gépi nyírásra, tudnod kell trimmelni, a megfelelő hobbi fazon kiválasztására (ami persze, a gazdi kérésétől, a kutyus fajtájától-szőrtípusától, szőrminőségétől stb. is függ). És ami szintén elengedhetetlen követelmény, hogy betartsd a higiéniai, munkavédelmi, balesetvédelmi és környezetvédelmi előírásokat. Egyszóval, amint látod, itt is jócskán vannak elvárások, de ne ijedj meg! Minden foglalkozás legalább ennyi feltétellel jár, s ami még lényegesebb, mindenki képes azokat teljesíteni, ha tényleg szeretné.

Milyen képességekkel kell rendelkezned?

Szükséged van jó esztétikai érzékre, esztétikailag kielégítő megjelenésre (akárkire ugyanis nem bízza rá kutyáját az ember, fontos, hogy a kutyakozmetikus is megnyerő , azaz ápolt legyen a külseje). Jó kézügyességre, viszonylag gyors munkatempóra (hiszen egy kutyanyírásnem tarthat reggeltől estig, az állatok nem annyira türelmesek), önálló munkavégzésre, jó kapcsolatteremtő képességre, nagy állatszeretetre és türelemre, végül, de nem utolsó sorban pedig udvarias magatartásra.

Mikor nem lehet valakiből kutyakozmetikus?

Sajnos, vannak olyan tényezők, melyek megakadályozhatnak abban, hogy kutyakozmetikus légy (ezek zömmel szakorvosok véleménye szerint gátolhatnak meg a dologban)! Gond lehet, ha mozgásszervi problémákkal rendelkezel, az állandó állás miatt. Krónikus légző szervi betegségek, allergiás hajlam, a kéz krónikus bőrelváltozásai, beszédértést akadályozó halláskárosodás (ezt persze, egyénileg bírálják el), epilepszia, rossz látásélesség (még szemüveggel is), ezek sajnos mind akadályozhatnak abban, hogy kutyakozmetikus lehess. Szakmai előképzettségre nincs szükséged, viszont a 16. évedet be kell töltened ahhoz, hogy elkezdhesd ezt a sulit. Érettségi nem feltétel, persze az soha nem árt, ha van.

 

Gyakorlati helyszínek:

Budapesten ( IX.Dési Huber utca 3. Zafír Grooming Salon) Budapesten több helyen is ( 1085 Bp. Salétrom utca 10. Dogdíva kutyakozmetika,  XX.), továbbá Miskolcon, Ajkán, Visontán, Szadán, Tökölön történik.

 

Programkövetelmény-modul neve:

01 Általános kinológia, óraszám: 55 óra

02 Állategészségügyi és etológiai alapismeretek, óraszám: 45 óra

03 Kutyakozmetikai ismeretek, óraszám: 200 óra

04  Vállalkozási alapok (Kutyakozmetika), óraszám: 28 óra

 

A képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése

Elmélet aránya: 35%

Gyakorlat aránya: 65%

Időtartama: 328 óra

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

 

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele:

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről a képző intézmény által kiállított tanúsítvány

 

Képzési költségek:

  • Tanfolyamdíj: 355.000.-Ft (4 x részletfizetési lehetőség)

JELENTKEZÉSEKET ÉRKEZÉSI SORRENDBEN TUDJUK FOGADNI!

Érdeklődjön, jelentkezzen a 06/30-779-8156-os számon vagy az info@tapis-oktatas.com e-mail címen,

VÁRJUK JELENTKEZÉSÜKET!

Képzési programja az ügyfélszolgálaton elérhető!

A kutyakozmetikus képzés virágkora

tapis-oktatas.com.16febA kutyakozmetika története hosszú időkre nyúlik vissza. A múlt századokban a kutyákat leginkább munkára fogták be és csak akkor vágták a szőrüket, ha az akadályozta őket feladatukban.

Szerencsére napjainkban a kutya már társként létezik és egyre keresettebb a kutyakozmetikus szakma, egyre nagyobb igény mutatkozik a kutyák szakszerű szépítésére, ápolására. A kutyus is jobban érzi magát a bőrében, ha karma le van vágva, szőre nem akadályozza őt a mozgásban.

A kutyakozmetikus képzés ajánlott azok számára, akik egy állat közeli szakmát szeretnének. Ha mindig is szeretett volna segíteni az állatokon, netán kedvet kapott a kutyák szépítgetéséhez, akkor kutyakozmetikus tanfolyamunk csak Önre vár!

Képzésünk során profi oktatók segítségével mindenki elsajátíthatja az elméleti és a gyakorlati ismereteket. A stabil és megfelelő tudás birtokában máris elkezdhet dolgozni kutyakozmetikusként. A jó hangulat, korszerű tananyag, profi oktatók garantáltak iskolánkban, ráadásul mindezt kedvező áron nyújtjuk érdeklődőinknek.

Ha szeretne egy olyan szakmát tanulni, amit hobbiként is szívesen csinál és szeretne jól keresni, jelentkezzen mielőbb kutyakozmetikus képzésünkre!

A kutyakozmetikus legyen kutyabarát!

kutyakozmetikus oktatás

Az állatorvoson kívül talán egyedül a kutyakozmetikus az az idegen személy, akivel a kedvencünk rendszeresen kapcsolatba kerül. Ezért a gazdának az első szépészeti beavatkozás során résen kell lennie, hogy észrevegye azokat a jeleket, amelyek mentén a későbbiekben bizalmat szavaz, vagy éppen elkerüli majd az adott kutyakozmetikust.

A meghatározó jeleket már az első percekben észre lehet venni. Ha a kutyakozmetikus határozottan és körültekintően viszonyul a kutyához, az kifejezetten ideális. A kutyakozmetika megkíván egy bizonyos kapcsolatot a kozmetikus és a kutya között. Ennek jeleit az első percekben leszűrhetjük, mikor belépünk a kozmetikába. Például: ha a kozmetikus határozottan és figyelmesen nyúl a kutyához az nagy tapasztalatról árulkodik.

A kutyákat meg kell ismertetni a különféle eszközökkel, hiszen így tudnak bizalmat szavazni nekünk. Ehhez viszont idő kell, és érdemes már kölyök korban elkezdeni.

Cégünk kutyakozmetikus oktatásokat szervez. Ha szereti az állatokat és nem fél bánni velük, akkor ezt a pályát Önnek találták ki! A szükséges ismereteket sajátítsa el nálunk kutyakozmetikus oktatás keretében!