(+36) 1 791 2525 | (+36) 1 791 2564 | info@tapis-oktatas.com | Ügyfélkapu
bclose
Kutyakozmetikus

A beiratkozás folyamatos

Beiratkozás helyszíne: Tapi kutyakozmetika 1098 Budapest, Dési Huber utca 3/II. lph 0630/459 6979

Ügyfélszolgálati munkatárs: Vida Virág 0630/779 8157; 0624/406 974; Klemens Katalin 0630/779 8156
Ügyfélszolgálati iroda: 2310 Szigetszentmiklós, Zivatar utca 5.

Engedély szám: E/2020/000050

 

108844004 számú Kutyakozmetikus megnevezésű szakképesítés

A kutyakozmetikus feladata az Európában leggyakrabban előforduló kutyafajták ismerete alapján az állat szakszerű kozmetikai és egyéb ápolási teendőinek ellátása, illetve a tevékenységhez kapcsolódó szakmai tanácsadás, valamint a vállalkozás megteremtése és működtetése. A kutyakozmetikus képes felismerni az Európában leggyakrabban előforduló kutyafajtákat és azokat a fajtaleírásuknak és szőrtípusuknak megfelelő, szakszerű kozmetikai ellátásban részesíteni, egyéb ápolási feladatokat elvégezni, otthoni kozmetikai ápoláshoz szaktanácsot adni. Munkája során szoros kapcsolatot tart az állattartóval, törekszik az ügyféllel való hatékony kommunikációra. Feladatát az állatvédelmi szempontokat folyamatosan szem előtt tartva látja el. Képes elvégezni a kozmetikai ellátás során az állatok balesetmentes, szakszerű rögzítését, figyelemmel kíséri a rábízott állatok egészségi állapotát, életjelenségeit, viselkedését. Szükség esetén gondoskodik az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Ismeri a kutyák anatómiáját, gyakoribb betegségeit, ezen alapismeretek birtokában képes megkülönböztetni az egészséges és beteg állatot. Indokolt esetben állatorvosi konzultációt javasol. Tisztában van az állatorvosi tevékenység fogalmával legalapvetőbb, a kutyakozmetikai ellátás szempontjából legfontosabb jogszabályi vonatkozásaival, a jogosulatlan tevékenység elkerülése érdekében. Munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok elvégzéséhez felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezik. A szolgáltatáshoz kapcsolódó vállalkozási ismeretek elsajátítása révén megteremti és működteti a vállalkozását, és biztosítja a kutyakozmetikai szalon működtetéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek meglétét. Munkája során betartja az állatvédelmi-, a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat. Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a szakmai újdonságokat, törekszik a hazai szakmai anyagok és a nemzetközi trendek megismerésére.

 

Gyakorlati helyszínek:

Budapesten ( IX.Dési Huber utca 3. Tapi Kutyakozmetika) Budapesten több helyen is ( VIII., XII.,XIV., XV., XVI., XVII., XX.), továbbá Miskolcon, Ajkán, , Visontán, Szolnokon, Szadán történik.

 

Programkövetelmény-modul neve:

01 Általános kinológia, óraszám: 55 óra

02 Állategészségügyi és etológiai alapismeretek, óraszám: 45 óra

03 Kutyakozmetikai ismeretek, óraszám: 200 óra

04  Vállalkozási alapok (Kutyakozmetika), óraszám: 28 óra

 

A képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése

Elmélet aránya: 35%

Gyakorlat aránya: 65%

Időtartama: 328 óra

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

 

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele:

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről a képző intézmény által kiállított tanúsítvány

 

Képzési költségek:

  • Tanfolyamdíj: 395.000.-Ft

Képzési hitel  igényelhető!

JELENTKEZÉSEKET ÉRKEZÉSI SORRENDBEN TUDJUK FOGADNI!

Érdeklődjön, jelentkezzen a 06/30-779-8156-os számon vagy az info@tapis-oktatas.com e-mail címen, illetve jelentkezését leadhatja a jelentkezés menüpontnál.

VÁRJUK JELENTKEZÉSÜKET!

Képzési programja az ügyfélszolgálaton elérhető!

A kutyakozmetikus képzés virágkora

tapis-oktatas.com.16febA kutyakozmetika története hosszú időkre nyúlik vissza. A múlt századokban a kutyákat leginkább munkára fogták be és csak akkor vágták a szőrüket, ha az akadályozta őket feladatukban.

Szerencsére napjainkban a kutya már társként létezik és egyre keresettebb a kutyakozmetikus szakma, egyre nagyobb igény mutatkozik a kutyák szakszerű szépítésére, ápolására. A kutyus is jobban érzi magát a bőrében, ha karma le van vágva, szőre nem akadályozza őt a mozgásban.

A kutyakozmetikus képzés ajánlott azok számára, akik egy állat közeli szakmát szeretnének. Ha mindig is szeretett volna segíteni az állatokon, netán kedvet kapott a kutyák szépítgetéséhez, akkor kutyakozmetikus tanfolyamunk csak Önre vár!

Képzésünk során profi oktatók segítségével mindenki elsajátíthatja az elméleti és a gyakorlati ismereteket. A stabil és megfelelő tudás birtokában máris elkezdhet dolgozni kutyakozmetikusként. A jó hangulat, korszerű tananyag, profi oktatók garantáltak iskolánkban, ráadásul mindezt kedvező áron nyújtjuk érdeklődőinknek.

Ha szeretne egy olyan szakmát tanulni, amit hobbiként is szívesen csinál és szeretne jól keresni, jelentkezzen mielőbb kutyakozmetikus képzésünkre!

A kutyakozmetikus legyen kutyabarát!

kutyakozmetikus oktatás

Az állatorvoson kívül talán egyedül a kutyakozmetikus az az idegen személy, akivel a kedvencünk rendszeresen kapcsolatba kerül. Ezért a gazdának az első szépészeti beavatkozás során résen kell lennie, hogy észrevegye azokat a jeleket, amelyek mentén a későbbiekben bizalmat szavaz, vagy éppen elkerüli majd az adott kutyakozmetikust.

A meghatározó jeleket már az első percekben észre lehet venni. Ha a kutyakozmetikus határozottan és körültekintően viszonyul a kutyához, az kifejezetten ideális. A kutyakozmetika megkíván egy bizonyos kapcsolatot a kozmetikus és a kutya között. Ennek jeleit az első percekben leszűrhetjük, mikor belépünk a kozmetikába. Például: ha a kozmetikus határozottan és figyelmesen nyúl a kutyához az nagy tapasztalatról árulkodik.

A kutyákat meg kell ismertetni a különféle eszközökkel, hiszen így tudnak bizalmat szavazni nekünk. Ehhez viszont idő kell, és érdemes már kölyök korban elkezdeni.

Cégünk kutyakozmetikus oktatásokat szervez. Ha szereti az állatokat és nem fél bánni velük, akkor ezt a pályát Önnek találták ki! A szükséges ismereteket sajátítsa el nálunk kutyakozmetikus oktatás keretében!

 

Bővebben:

tapi-kutyakozmetika.hu oldalon