(+36) 1 791 2525 | (+36) 1 791 2564 | info@tapis-oktatas.com | Ügyfélkapu
bclose

ÚMVP támogatás

logo

Névtelen

Tisztelt Érdeklődő!

 

A vidékfejlesztési miniszter 139/2008. (X. 22.) FVM rendelete alapján a vállalkozók az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) részeként képzési támogatást vehetnek igénybe. A támogatás igénybevételére a mezőgazdasági termelők és erdészeti hatóság külön jogszabálya alapján nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók jogosultak. A kötelező képzések esetén pedig támogatható az ügyfél, amennyiben támogatási kérelmet jóváhagyó vagy részben jóváhagyó határozattal rendelkezik.

 

A képzés célterületei:

A fent említett jogszabályok alapján a támogatott képzések szervezése – a VM által előírt képzési programoknak megfelelően – az alábbi célterületeken történik:

  1. célterület (szabadon választható képzések): célja, a gazdálkodás fenntarthatóságát, eredményességét és a versenyképességet szolgáló ismeretek átadása mezőgazdasági termelők és erdőgazdálkodók részére. Ennek keretében:
    • szakképesítést nem adó képzésekre,
    • OKJ-s tanfolyamokra, valamint
    • hatósági képzésekre jelentkezhetnek a vállalkozók.
  2. célterület (kötelező képzések): azoknál van jelentőségük, akik pályázati forrásból támogatáshoz jutottak. Annak a vállalkozónak, akinek az ÚMVP intézkedések keretében benyújtott támogatási kérelme van és a kérelmét jóváhagyták, vagy részben jóváhagyó támogatási határozattal rendelkezik, a FM által előírt tanfolyamokat is el kell végeznie.

Támogatás igénybevételének feltételei:

–     regisztrációs szám megléte saját maga vagy munkáltatója révén;

–     a képzési díjat az ÚMVP Képző Szervezet részére kifizette (saját számla alapján);

–     képzés keretében tartott elméleti óráknak és gyakorlati óráknak külön-külön legalább 80%-án igazoltan részt vett;

–     a képzési programban meghatározott beszámolási, vagy vizsgakötelezettségének eleget tett;

saját maga, vagy nem természetes személy ügyfél esetén az általa képzésre kijelölt alkalmazottja, vezető tisztségviselője, vagy tagja révén képzési szerződés megkötése (egy képzési szerződés csak egy képzésre vonatkozhat).

 

A támogatás mértéke:

– egy naptári évben, egy ügyfél számára a választható képzés vonatkozásában maximum 570.000 Ft és maximum évi 4 képzés elszámolása lehetséges (kötelező képzésnél nincs ilyen korlátozás);

a támogatás mértéke a gazdálkodó számára az elszámolható kiadás, a képzési díj 100%-a;

– képzési programok előfinanszírozással valósulnak meg, a képzés költségét a jelentkezőnek be kell fizetni az ÚMVP Képző Szervezet számlájára.

 

Az ügyfél meghatalmazása esetén a Tapis Oktató és Szolgáltató Bt., mint ÚMVP Képző Szervezet— a képzés befejezését követően — az ügyfél egyesített támogatási és kifizetési kérelmét, elektronikus úton nyújtja be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal-hoz.

 

Képzéseinkre jelentkezés: a mellékelt jelentkezési lap részletes kitöltésével és visszaküldésével – a Tapis Oktató és Szolgáltató Bt. címére (2315 Szigethalom, Vosztok utca 51/2.), vagy szkennelve az klemens.katalin@gmail.com e-mail címre.

Kérjük, ügyeljenek arra, hogy minden adat szerepeljen a jelentkezési lapon, különös tekintettel az adószámukra (ha van) és a fő tevékenységi körükre (pl. gabonaféle termesztése)!

 

Honlap: https://tapis-oktatas.com

 

 

 

Részletes felvilágosítás és jelentkezés:

Bank Csaba; Tel.: (30)609-3525

E-mail: bank.csaba@gmail.com

 

Hozzászólások ( 0 )

Szóljon hozzá

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.