(+36) 1 791 2525 | (+36) 1 791 2564 | info@tapis-oktatas.com | Ügyfélkapu
bclose

Szeretne tenni valamit a természetért? Válassza méhész képzésünket!

Napjainkban szinte mindenhonnan azt lehet hallani, hogy nagyon nagy bajban van a Föld és vele együtt az emberiség is. A probléma számtalan tényezőből tevődik össze, ezeknek egyike a méhek gyors pusztulása. A szakemberek évek óta kongatják a vészharangot, mert a méhek és a többi beporzó rovar egyedszáma is nagyon gyorsan csökken. Ha pedig ők kipusztulnak, nem lesz, aki beporozza a növényeket, már pedig az emberiség táplálékának 90%-a ettől függ. Ha a méhek kipusztulnak, az emberiségnek is néhány éve van hátra. A baj óriási, azonban, ha valaki igazán segíteni szeretne, méhész képzésünk elvégzésével nem csak egy új szakmát szerezhet, hanem a beporzók megmentésén is dolgozhat.

Méhész képzésünkön minden szükséges ismeretet megszerezhet ahhoz, hogy hogyan óvhatja szabályozott keretek közti tartással a méheket. A szakemberek azt mondják, hogy a fő problémát a növényvédőszerek okozzák, de sajnos szúnyogirtással is rengeteg méh és más rovar pusztul el. A napraforgó magokat például gyakran kezelik neonikotinoid-tartalmú szerekkel, melyek azt a célt szolgálják, hogy a magból nagyobb eséllyel keljen ki a növény. Azonban ez a szer benne marad a kikelő virágban is, és az azt beporzó méhek táplálékszerzésében, tájékozódásában, tanulási és etetési folyamataiban zavart okoz. Civil emberként is sokat segíthet valaki, például nektárt adó virágok ültetésével, de méhész képzésünk elvégzésével megtanulhatja, hogyan lehet őket hosszú távon is megóvni, növelni a túlélési esélyeiket.

Méhész képzésünkön megtanulhatja, hogyan lehet őket vándoroltatni, takarmányozni, teleltetni. Ismertetjük a méz és a többi méhészeti termék termelését, feldolgozását és értékesítését, valamint természetesen a kaptárba telepítés folyamatát is. Egy méhész képzést elvégző, majd a mesterséget sikeresen űző szakember rengeteget tehet ezeknek az emberiség számára is nélkülözhetetlen, szorgalmas kis rovarok megmentéséért.

Ha szeretne többet tudni méhész képzésünkről, keressen fel minket bizalommal, szívesen tájékoztatjuk a részletekről!

Hozzászólások ( 0 )

Szóljon hozzá

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.